Για μένα

Η φωτογραφία μου
Όνομα μητρός:Ψυχή Όνομα πατρός: Όνειρο Προορισμός: Προτιμώ αδιάκοπα να ταξιδεύω Μότο:Μην αφήνεις γι' αύριο ότι μπορείς να κάνεις σήμερα Ζω: για την οικογένειά μου. Είμαι: Ύλη μα περιφέρομαι στα άυλα τις περισσότερες φορές. Δεν μπορώ να ζήσω: χωρίς τα παιδιά μου. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να συνεχίσω να ονειρεύομαι....

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μια κριτική που χαράχτηκε στην καρδιά μου!

Από Σαββίνα Πασίνη:


Savvina Pasiniδημοσίευσε στοEvaggelia Efstathiou B
8 ώρες πριν στην περιοχή Athens
«Βαθύ Βελούδινο Σκοτάδι» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο της Ευαγγελίας Ευσταθίου. Ένα βιβλίο που εκτυλίσσεται σε ΒΑΘΟΣ χρόνου, καταπιάνεται με τα ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ και ατόφια συναισθήματα των ηρώων έχει ως κύριο φόντο το ΣΚΟΤΑΔΙ που επέφερε μια κατάρα…
Αυτό το βιβλίο ολοκλήρωσα πριν λίγο. Αυτό το υπέροχο δημιούργημα της Ευαγγελίας, η οποία πέραν του ότι έγραψε ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα με ανατρεπτική πλοκή και άρτια δομημένη δράση, κατόρθωσε να “μιλήσει” στον αναγνώστη και διαμέσου καλλιτεχνικών προεκτάσεων, καθώς οι δύο βασικοί ήρωές του, ο Ραφαέλ και η Ρεγγίνα, ασχολούνται με τη μουσική και τη ζωγραφική αντίστοιχα. Ήχοι, νότες και ποίηση ανακατεύονται με τα πινέλα και τα χρώματα δημιουργώντας ένα υποβλητικό σκηνικό, πρόσφορο για την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης.
Η ιστορία τίθεται, αρχικά, στο χωροχρονικό πλαίσιο της Ισπανίας του 15ου αι. Η Μαρία Ρεγγίνα Σίλβα, μια νεαρή χωρική, διαβάλλεται από τον κόμη Ραφαέλ Μιγκέλ Ρέγιες ως μάγισσα και παραδίδεται στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης. Η πράξη του αυτή επέφερε και την κατάρα της στο πρόσωπό του, η οποία τον καταδικάζει να ζει στα αιώνια σκοτάδια. Αυτή η κατάρα, όμως, έχει αντίκτυπο και τη ζωή του Ραφαέλ Κορμανού και της Ρεγγίνας Ζελιώτη, οι οποίοι επελέγησαν από τη μοίρα ως ξενιστές των διαταραγμένων ψυχών των προγενέστερών τους Ισπανών συνονόματων.
Το μίσος και οι εντάσεις, αλλά και ο ακαταμάχητος πόθος και η έλξη μεταξύ των ηρώων κάνουν τον αναγνώστη να αγωνιά, να ελπίζει, να υπομένει, να παθιάζεται.
Η Ευαγγελία και σε αυτό το βιβλίο κατορθώνει να πλάσει την ιστορία της χωρίς χασμωδίες και αφηγηματικά κενά, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και συμπαρασύροντας τον αναγνώστη στον ανεμοστρόβιλο των συναισθημάτων των ηρώων. Η γλώσσα ουσιαστική, δρώσα, προσεγμένη και χωρίς επιβραδύνσεις καθηλώνει τον αναγνώστη και του προσφέρει ισχυρό κίνητρο για μια ευχάριστη ανάγνωση.
Η γλώσσα, όπως προανέφερα, είναι δρώσα… πράγμα που συνεπάγεται πως τα πρόσωπα δρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Η Ευαγγελία, ψυχογραφώντας τα με τον πλέον διεισδυτικό τρόπο, φέρνει στην επιφάνεια κάθε μύχια σκέψη τους, κάθε προβληματισμό, αγωνία, ένταση που λαμβάνει χώρα στο μυαλό και την ψυχή τους.
Διαβάζοντας το βιβλίο, συνειδητοποίησα, ότι η συγγραφέας έχει ανεπτυγμένο το σκηνοθετικό και σκηνογραφικό χάρισμα στο έπακρο. Τόσο που θα ήθελα οι ήρωές της να λάβουν σάρκα και οστά, δραματοποιούμενοι στη μικρή οθόνη. Είμαι σίγουρη πως θα καθήλωναν.
‘’Δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα’’…
Ναι, είναι αλήθεια. Ένιωσα έλεος, φόβο για τους ήρωες… ανασφάλεια για την πορεία τους, αγωνία για την εξέλιξή τους………… ωστόσο ήρθε η λύτρωση; Δεν ξέρω!!! Δεν θέλω να μαρτυρήσω περισσότερα. Θα το δείτε, ιδίοις όμμασι, περιδιαβαίνοντας στις σελίδες του. Εγώ προσωπικά, το διάβασα όσο πιο αργά μπορούσα και ειλικρινά το απόλαυσα.
Αγαπημένη μου Ευαγγελία, εύχομαι να είσαι γερή και να μας χαρίζεις πολλά ακόμα τέτοια αναγνωστικά ταξίδια. Θερμά συγχαρητήρια για την ευρηματική σύλληψη της ιδέας να καταπιαστείς με ένα τόσο διαφορετικό θέμα. Φάνηκε, ότι σεβόμενη τον αναγνώστη αλλά και τους ήρωές σου, δημιούργησες ένα έργο αξιόλογο και ελκυστικό. Ξέρεις πόσες φορές συγκλονίστηκα από την τρικυμιώδη ζωή του Ραφαέλ και της Ρεγγίνας ; Ε;;; Ξέρειις ;; Πόσες φορές ήθελα να βουτήξω στις σελίδες να πάρω κι εγώ μέρος στη δράση…;; Τόσο με συνεπήρες.
Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου,
Με αγάπη!!!
Σαββίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου